lørdag den 28. april 2012

DIY - farvekridt


Vi er ved at planlægge Benjamins fødselsdag for hans klasse, han skal holde den sammen med en klassekammerat og temaet er LEGO. Jeg søgte rundt på nettet efter gode ideer og faldt over en Etsy butik som solgte fine farvekridt formet som små legomænd og legoklodser. Jeg kunne godt se at det nok vill blive lidt dyrt at bestille som gaver til alle gæsterne, men var alligevel lidt tændt på ideen. Så jeg fandt silikoneformene (også på etsy, hos denne sælger) og ville forsøge mig med det selv. Hermed en hurtig lille forklaring på hvordan vi gjorde.

Man skal bruge farvekridt i de ønskede farver, en ovn tændt på 250grader, bagerist i ovnen, silikoneform der kan tåle at komme i ovnen, har set på nettet at nogen (med held og uheld) bruger isterning forme, hvilket jo har en god str. Vi hakkede desuden farverne lidt ud med en skarp kniv, da nogen af dem var svære at knække.
Jeg satte Benjamin til at "skrælle" alle farverne.
 De fleste var af den samme slags, men Benjamin ryddede også op i sine farvekasser og fandt stumper han ikke længere gad at bruge.
 Jeg var ikke sikker på at man kunne rense farverne op af formen igen, så vi startede med at prøve med fire, så var der fire man kunne bruge til noget spiseligt.
 Man skal ikke fylde meget mere farve i en som på dette billede, så flyder det over.
 Og sådan ser det ud efter ca 10 min i ovnen ved 250grader.
Jeg lod dem køle af et øjeblik, satte dem derefter i køleskabet til overfladen var stivnet og bagtefter i fryseren i ca 10-15min.
 Men så var de også klar til at blive presset forsigtigt ud af formen.
 Umiddelbart virkede det til at formen var til at rense, så vi fyldte formen op et par gange og lego familien voksede støt.
 Men der er helt sikkert forskel på hvilke farvekridt man bruger. De tre til venstre (1 foroven og 2 forneden) er fra blandede farvekridt af den helt billige slags, i ved dem man nogen gange får gratis til ungerne på restauranter. Jeg tror de indeholder mere olie og minde farvepigment end de andre jeg brugte som var af mærket Lyra.
 I hvertfald flød olien ligsom oven på, hvilke resulterede i en "to-farvet" figur. Men Benjamin synes de var de sejeste så det er nok lige meget set med et barns øjne. 
Vi er langt fra færdige endnu, da det tager sin tid kun med en form, der både skal i ovnen og køle ned hver gang. Men det er sjovt og jeg håber at drengenes gæster vil synes at det er en sjov og anderledes gave.

1 kommentar:

Pia (mum22boys) sagde ...

Det bliver da årets fest - sikke en lækker gave at få - god arbejdslyst! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...